DAC SLIDER

< >

Een bestaande pagina met ProcessWire wijzigen

Eerst aanmelden en je pagina zoeken. Ben je reeds ingelogd en je site aan het bekijken dan zal je meestal  bij elke pagina een Edit knop zien. Klik hierop en kun je die pagina in Beheer direct wijzigen.

Een pagina in Beheer openen

Eerst je pagina zoeken/vinden. Als je weet waar je pagina in de structuur zit, kun je, indien nodig, de hoofdpagina klkken en het gewenste pagina uit de kinderen aanwijzen. Maar je kunt ook geavanceerd zoeken met behulp van het zoekvakje - in de titelbalk met icoontje vergrootglas. 

Eenmaal gevonden kun je je pagina met de muis aanwijzen en op de button edit klikken. Nu opent de tabblad Inhoud van de beheerpagina.

Voor het wijzigen van een bestaande pagina zijn er de volgende hoofdopties:

  • Inhoud - tabblad voor het bewerken van gegevensvelden 
  • Instellingen - tabblad voor het evt. instellen van status- en metagegevens
  • Opslaan - Niet vergeten je wijzigingen op te slaan.met deze button.

De gewijzigde pagina in je website tonen: op de button Bekijken klikken.

Inhoud van gegevensvelden bewerken

Na het klikken van de edit button kom je automatisch in de tabblad Inhoud. Je locatie in de structuur wordt linksboven aangegeven, in dit geval zie boven: Home > Blog > Inhoud beheren (titel van pagina). Met dit formulier kun je nu de inhoud van de diverse gegevensvelden bewerken. Enkele vaak voorkomende velden zijn:

Titel: dit veld is altijd aanwezig en moet ingevuld zijn. Die wordt ondermeer voor de navigatie van je website gebruikt. Soms is er een veld voor het invoeren van een uitgebreide titel - ook wel headline genoemd.

Blog Categorieen (voor blogposten): Met de selectie van een of meerdere categorieen geef je aan waar de pagina getoond moet worden

Artikel/Inhoud/Body: Hier komt de primaire inhoud van je pagina. Gebruikelijk wordt dit gegevensveld als tekstverwerker gepresenteerd zodat je de inhoud aantrekkelijk op kunt maken en afbeeldingen kunt plaatsen.

Samenvatting/Summary: Hier kun je een korte samenvatting van de inhoud invoeren. Deze kan in lijsten of in artikelen worden getoond. Indien leeg wordt dit gegevensveld bij sommige websites automatisch weergegeven.

Afbeeldingen/images: Een of meerdere afbeeldingen kunnen hier geplaatst worden. Zij kunnen vervolgens in lijsten of in de inhoud van de pagina worden getoond. Wanneer meerdere afbeeldingen zijn geplaatst wordt bij sommige websites automatisch een slideshow van gemaakt. Meer over de vele opties voor afbeeldingen vind je in nadere posten.

Nadere details over met name het opmaken van teksten, en het invoegen cq plaatsen (uploaden) van afbeeldingen worden in latere blogposten van deze site toegelicht.

De instellingen van een pagina wijzigen

Onder de tabblad Instellingen kan de Status van de pagina voor redacteuren/auteurs van belang zijn. Je zult deze instellingen doorgaans niet wijzigen tenzij een van deze opties van toepassing is:

  • Verborgen: Dit vakje aankruisen als je de pagina niet in lijsten/zoekopdrachten wilt hebben
  • Niet gepubliceerd: Dit vakje aankruisen als je pagina nog in concept is, of (tijdelijk) niet meer actueel

De Naam van de pagina (Instelligen >> naam) wordt in het internetadres (URL) van de pagina gebruikt. Wanner de titel van de pagina wordt gewijzigd dient deze naam ook gewijzigd te worden (door een beheerder met de vereiste bevoegdheden) .

De tabblad Instellingen toont verder enkele instellingen van de pagina die meestal  geen wijzigingen behoeven. 

Post Comment