DAC SLIDER

Pagina's beheren met ProcessWire

Eerst aanmelden als beheerder op de internet pagina: http://www.mijnwebsite.nl/processwire. De afdeling Pagina's van de beheermodule opent en zie je bovenlinks je locatie: Beheer > Pagina's. Nu kun je de pagina's van je website beheren. 

In ProcessWire bestaat alle inhoud uit pagina's. Elke pagina kan dan teksten, afbeeldingen, links, multimediabestanden enz. bevatten. De structuur van de inhoud is een zogenaamde boomstructuur die je kunt vergelijken met  de mappen en submappen van een programma voor bestandsbeheer.

De pagina-structuur

Home: In ProcessWire heb je bovenaan de structuur je Home of Startpagina.

Pagina's: Onder de pagina Home heb je op het tweede niveau meer pagina's - zie bovenstaand plaatje. Dit zijn kinderen van de pagina Home. Ze kunnen echter zelf hoofdpagina's zijn en dus zelf kinderen hebben. Dit zie je aan het getal dat achter de naam van een pagina staat.

Kinderen: Dit zijn ook gewone pagina's die een gezamenlijke ouder of hoofdpagina hebben. We zitten nu op het derde niveau in de structuur. En zo ad infinitum.

KInderen van een hoofdpagina tonen

Een hoodpagina heeft een getal naast zijn naam. Als je een hoofdpagina met je muis aanwijst zie je dat die een link is. Klik deze link om de onderliggende pagina's, de kinderen dus, als lijst weer te geven.

Pagina's bewerken

We gaan hier alleen aangeven de hoofdtaken die je als beheerder kunt uitvoeren. Wanneer je een pagina met je muis aanwijst verschijnt een popup menu met de volgende opties:

  • edit: klik edit om een pagina te wijzigien - 
  • view: klik view om een pagina te bekijken
  • new: klik new om een nieuwe pagina aan te maken
  • move: klik move om een pagina te verplaatsen.
  • meer: klik het "groter dan" icoontje [ > ] om de geavanceerde opties unpub en hide (verbergen) te tonen

In toekomstige versies van PW hoop ik dat ook deze buttons in het nederlands vertaald worden. Welke opties worden getoond is afhankelijke van je bevoegdheden als beheerder, redacteur of auteur. Hoe je verder te werk gaat vind je een volgende posten.

Post Comment